Gratis grunnkurs kajakk for barn og ungdom

Lillesand padleklubb gjennomførte gratis grunnkurs UNG i kajakkpadling i slutten av sommerferiene 2021 og 2022. Kursene gikk over to dager og rettet seg mot barn og ungdom som fikk lære om padling og sjøliv i kajakk.

Lillesand Padleklubb har i to år på rad fått støtte fra Gjensidigestiftelsen til å gjennomføre tre grunnkurs i kajakkpadling med til sammen litt over 30 plasser hvert av årene. Padleklubben er veldig glad for denne muligheten, hvor målet er å aktivisere barn og ungdom i den flotte skjærgården vi har i Lillesand.

Kursene fulgte malen til Våttkortstigen i Norges Padleforbund. De unge fikk lære grunnleggende padleteknikk, enkel navigering, å dra på tur med kajakk og generelt om bærekraftig bruk av skjærgården.

Kursene var rettet mot barn og ungdom i Lillesand, Birkenes og Grimstad som skal starte på 5. – 10. trinn høsten 2021 og 2022.

Ungdommer i sommerjobb
Fem aktive ungdommer var med som hjelpeinstruktører. De gjorde en flott innsats med å dele gode padleopplevelser og å hjelpe andre i gang med aktiviteten.

De unge hjelpeinstruktørene planla og gjennomførte aktiviteten i samarbeid med erfarne, voksne instruktører. Lillesand Padleklubb takker de unge for jobben og gratulerer med deres nye status som «Aktvitetsleder UNG».

Klubben retter også stor takk til de voksne som har stått i bresjen, Thomas Pindard og Trond Glesåen. Og sist, men ikke minst takker vi GjensidigeStiftelsen som har finansiert prosjektet.

Lillesand Padleklubb – Grunnkurs UNG